Hívjon most! + 36 20 9935 426

Hogyan


Anyagok

 

 

 

 

 

 

Frontok

A frontok esetében széleskörű választási lehetőségeink vannak,
mint például a közkedvelt fa, laminált lap, fóliázott MDF,  festett MDF, furnérozott MDF vagy az alumínium keretes üveges ajtólap. Utóbbit inkább csak kiegészítő elemként használjuk.

Tömörfa ajtólapoknál különböző fafajok közül választhatunk. Ezekből az anyagokból aztán különböző stílusban, különböző marásmintával, akár egyedi méretekben –ajtó típustól függően – készítjük el  az elemeket. Leginkább rusztikus és klasszikus bútorokhoz használjuk a tömörfából készült frontokat. A nagyobb hatás érdekében ezekhez a frontcsaládokhoz díszítő elemek is rendelhetőek, mint például párkányléc, fénycsőtakaróléc, polckorlát, pillérléc, kürtős elszívó szegély stb.

A laminált ajtólapok az olcsóbb kategóriájú, egyszerűbb bútorok díszítésére ajánlott.

Festett ajtólapokat szinte mindegyik stílus esetében használhatunk. Nagyon mutatósak a világos színre festett rusztikus ajtólapok. Ezeket akár egy antik réteggel is el tudjuk látni. Modern stílusú bútoroknál az ajtólapokban nincs marásminta, csak az élek kapnak egy minimális kerekítést.  A lapokat bármilyen RAL színskáláról kiválasztott színre le tudjuk festeni matt,  selyemfényű vagy akár polírozott magasfényben is.

 

Munkalapok


Manapság a legelterjedtebbek a 4 cm vastagságú, postformingolt éllel rendelkező dekorral bevont munkalapok. Gyári gömbölyített éllel ugyanez kapható még 3 cm-es vastagságban is. De rugaszkodjunk el egy kicsit az általános dolgoktól, és nézzük meg milyen egyéb lehetőségeink lennének még. Egyenlőre maradjunk továbbra is a dekorozott felületű munkalapoknál . A választékban szereplő munkalapok többsége gyártható 6 vagy akár 8 cm vastagságban is. Ebben az esetben viszont a munkalap éle már nem gömbölyített éllel lesz ellátva, hanem egy idegen anyag – fa élléc, inox vagy alumínium élléc – kerül rá gyárilag. Ezen lapok némelyike 1200 mm szélességben is kapható. Ha konyhaszigeted van, és nem tetszik, hogy a munkalap vágott élei dekorozottak, akkor kérheted élbeültetéssel is. Ez csak a 4 cm vastagságú munkalapoknál lehetséges, és a lényege, hogy körben minden él egységesen gömbölyített éllel fog rendelkezni !

 Modern bútoroknál egyre elterjedtebb az 1-2 cm vastagságú lap. Extra hatást érhetünk el az 1 cm vastagságú edzett, savmart üvegfelületekkel is. Ezekbe szinte már kötelező elem egy szintbe süllyesztett mosogatótálca !

A Corian munkalapok előnye, hogy az illesztések nem látszódnak,
polírozható és nem rideg. Rusztikus konyhákhoz mutatósak a gránit vagy márvány munkafelületek is. Tömörfa lapok közül is választhatsz, akár minőség, akár fafaj és szín alapján.

MIÉRT A FARBER?!
– Mindig a minőségre törekszünk!

– Cégünk 12 éves tapasztalattal rendelkezik

– Szakszerű termék-és szolgáltatási tanácsadással segítünk...

– 5 év garanciát adunk az általunk készített termékekre

– Képzett, rutinos alkalmazottakkal dolgozunk...

Még több érv mellettünk, Klikk!
ELÉRHETŐSÉGEINK:

E-mail:info@farberkonyha.hu

Mobil
Péter Farkas: +36 20 9935 426

Cím: Sopron, Besenyő utca 23.