Hívjon most! + 36 20 9935 426

8 Tipp

 8  T i p p

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Válaszd ki, milyen stílusú bútort képzelsz magadnak !


Számunkra a legfontosabb információk egyike. A tervezés megkezdésekor teljesen más gondolatok mentén indulunk egy modern
és mondjuk egy rusztikus bútor esetében. Eltérő elemeket használunk a stílusok között, és itt nem elsősorban a frontokra és a díszítőelemekre gondolok. Ha egy letisztult, a lakás egyéb kiegészítőivel, bútoraival is harmonizáló konyhára vágysz, akkor fontos lesz a stílusirányzat helyes kiválasztása !
 


2. Mérd fel a konyhádban rejlő lehetőségeket !


Kis méretű konyha esetében érdemes átgondolni, hogy a legjobb helykihasználás érdekében milyen készülékeket építsünk a bútorba és hogy hogyan. Annyi készüléket helyezzünk csak el az alsó sorban, hogy hozzáférjünk a sarkokhoz, és lehetőleg egy fiókos szekrényt is el tudjunk helyezni. Helyhiány esetén érdemes elvetni a nyitott polcok alkalmazását, viszont tervezhetünk magasabb, szinte plafonig érő felső elemeket. Persze kis méretű bútoroknál is előfordulhat, hogy a stílusos megjelenést a kihasználhatóság elé helyezzük. Ki-ki eldöntheti maga, hogy neki mi a fontosabb.


Nagyobb méretű konyháknál is megmarad az első helyen a praktikum, de itt már a kreativitás is teret nyer. Hosszabb
falaknál érdemes magas, blokk szerű tárolószekrényeket elhelyezni. Ezekben könnyű rendezetten, szelektíven pakolni.
Design szempontjából sem utolsóak, és mutatósan elhelyezhetőek benne konyhai készülékek is.


3. Fontos a pultmagasság.


A bútorgyártó cégek alap esetekben szabvány-magassággal dolgoznak, mely a lábazat magasságától, ill. a pultvastagságtól függően általában 85-91 cm közé esik. Ez azonban igény szerint változtatható. Ha magasabb vagy, a magasság lehet akár 95 cm is. Célszerű felmérni melyik a legoptimálisabb, legkényelmesebb magasság. Persze, ha a konyhádban van ablak, akkor annak parapet magassága is korlátozza a lehetőségeket.
 


4. A gépek elhelyezése.


Ha a hely engedi érdemes a sütőt, egy magas kamraszekrénybe helyezni, közel a pulthoz, elkerülve így a kényelmetlen hajolgatást és a forró étellel való felesleges közlekedést. Amerikai konyhás szigetpultnál hasznos, ha ide helyezzük a főzőlapot és a szigetelszívót, rálátva ezáltal a nappalira. A hűtő kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a bútorunk mely részén építjük be. Esetenként változó, hogy egy szabadonálló vagy egy beépített hűtő mutat szebben. Szabadonálló készülékeknél találkozhatunk 60 cm-nél szélesebb típusokkal is.
Mosogató- és mosógépek esetében válasszunk beépíthető készüléket. Ezek mérete tökéletesen passzol az új konyhába.
Esztétikailag is jobb megoldás mint a szabadonálló készülékek.
 


5. Használd kényelmesebben a konyhádat !


Az egyik legfontosabb kényelmi megoldás lehet , hogy az alsó sorba lehetőség szerint fiókok kerüljenek. Ezek használata lényegesen kényelmesebb mint egy polcos szekrényé, ahol gyakran az alsó polc leghátsó soraiból kell előhalászni egy edényt. Fokozzák a komfort érzetet a beépíthető vasalatok is. Rengeteg megoldás létezik ajtó nyitásokra, kamravasalatokra, kihúzható rácsos vasalatokra, hulladékgyűjtőkre, redőnyös szekrényekre stb.
 


6. Kinek készül a konyhabútor ?


Nem ugyanazok az igények jellemzőek egy 4 tagú család otthonában, mint egy legénylakásban. Kezdhetjük a felhasznált anyagokkal. Egy albérletként kiadó lakásba nem biztos, hogy egy magasfényű polírozott bútor a legmegfelelőbb. Egy új családi házba viszont jobban megéri olyan bútort beépíteni, amely hosszú távra garantálja az igényeket. Magassági méretek egyedileg méretezhetőek. Alacsonyabbaknak nyíló felső ajtók + alacsonyabbra szerelt felső szekrények. Magasabbaknak megemelt pultmagasság stb.

7.
Rengeteg vasalat közül válogathatsz !


Célszerű átnézni a szükségleteket, legyen szó akár egyszerű kihúzású kamravasalatokról, sarokszekrény vasalatokról, kiforgatható, kihúzható tálcákról, munkalap alá beépített vágódeszkákról, munkalapba épített konnektorokról, felnyíló vasalatokról. Az ajtólapokba és fiókokba épített becsapódásgátló, amolyan hangcsillapítóként szolgál a frontok záródásánál.


8. Fontos a MEGBÍZHATÓSÁG !

 Konyhabútort
olyan gyártóval készíttess, akiktől láttál már referenciákat. Akár élőben, akár képen, és biztos vagy benne, hogy el tudják készíteni az általad elvárt színvonalat. Konyhabútort nem két évre vesz az ember, így az esetleges plusz költség jócskán megtérül. Minden projektnél azokat a szempontokat helyezzük előtérbe, melyek megrendelőink számára a legfontosabbak, legyen ez akár az esztétika, az ergonómia, design vagy az ár.Ha szeretnél ingyenes, online árajánlatot kérni cégünktől, kattints az alábbi linkre:

MIÉRT A FARBER?!
– Mindig a minőségre törekszünk!

– Cégünk 12 éves tapasztalattal rendelkezik

– Szakszerű termék-és szolgáltatási tanácsadással segítünk...

– 5 év garanciát adunk az általunk készített termékekre

– Képzett, rutinos alkalmazottakkal dolgozunk...

Még több érv mellettünk, Klikk!
ELÉRHETŐSÉGEINK:

E-mail:info@farberkonyha.hu

Mobil
Péter Farkas: +36 20 9935 426

Cím: Sopron, Besenyő utca 23.